Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

3:00, vineri, 17 aprilie, 2020

În preajma praznicului Învierii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujbele de sfințire și de binecuvântare a vinului pastoral și a prinoaselor pascale – Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove

În săptămâna Patimilor, conform tradiției, în preajma praznicului Învierii Domnului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujbele de sfințire și de binecuvântare a vinului pastoral la  Combinatul de Vinuri “Cricova” și a binecuvântat producerea prinoaselor pascale la Combinatul de Panificaţie “Franzeluţa” din mun. Chişinău.

Sărbătoarea sărbătorilor – Învierea Domnului Iisus Hristos, în acest an este celebrată în condiții mai puțin obișnuite pentru poporul nostru. Din cauza situației excepționale, dar cu dorința de a urma obiceiurilor strămoșești de sfințire a vinului licoros și a prinoaselor pascale, servite tradițional la masa de Înviere, Înaltpreasfințitul Vladimir a primit cu drag invitațiile din partea conducerii Combinatului de Vinuri “Cricova” și a Combinatul de Panificaţie “Franzeluţa”.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir: “Dragi credincioși, în ajunul Învierii Domnului, urmând tradiției, am săvârșit slujbele de sfințire și de binecuvântare a vinului pastoral și a prinoaselor pascale. Deși bisericile sunt închise, iar sfintele slujbe se fac fără prezența enoriașilor, am hotărât să oficiem această binecuvântare, pentru ca toți creștinii, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, să aibă posibilitatea să procure vinul și cozonacul pascal. Sperăm că împreună, cu Ajutorul Domnului vom reuși să depășim aceste greutăți și, începând cu ziua Învierii, să se schimbe lucrurile în spre bine. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media