Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:36, vineri, 29 martie, 2024

În incinta IP LT Grigore Grigoriu Arte s-a desfășurat în premieră Concursul „Toaca” în onoarea poetului național Alexei Mateevici

În cadrul zilelor dedicate comemorării poetului național Alexei Mateevici, la IP LT Grigore Grigoriu Arte de pe lângă mănăstirea cu hramul „Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria”, s-a desfășurat în premieră Concursul „Toaca” în onoarea poetului național Alexei Mateevici, o manifestare ce a bucurat ochiul și auzul organizatorilor și participanților prin descoperirea și promovarea unor noi talente.

Organizatorii evenimentului au fost încântați de calitatea și varietatea talentelor prezentate în cadrul concursului, aducând sincere felicitări și mulțumiri tuturor celor implicați în efortul de organizare și desfășurare a acestui eveniment cultural duhovnicesc deosebit.

În special, recunoașterea și aprecierea au fost îndreptate către domnul poet și muzeograf Ion Găină și domnul Ilie Gluh, reporter zonal la Radio Moldova, pentru contribuția lor semnificativă în sprijinirea și promovarea artei și culturii locale.

De asemenea, domnilor profesori ai secției de artă plastică, Eufrosinia Mocan-Baltag și Radu Gorodenco, li s-au adresat alese considerații și aprecieri pentru dedicarea și îndrumarea lor în formarea și dezvoltarea tinerelor talente artistice.

În cadrul ceremoniei de premiere, domnului vicepreședinte al raionului Căușeni, Valeriu Mustață, și doamnei Mariana Julea, Inspector-metodist la Direcția Educație, Cultură, Tineret, Sport și Turism Căușeni, li s-au adus sincere mulțumiri pentru prezență, încurajare și sprijinul acordat în promovarea și susținerea artei și culturii în comunitate.

În încheiere, un gând de recunoștință a fost adresat tuturor celor implicați în creșterea și dezvoltarea tinerelor talente, fiind conștienți că acestea reprezintă viitorul luminos al omenirii.

Moldova Ortodoxă, www.ortodox.md cu referire la

https://www.facebook.com/Liceul Teoretic cu profil Arte