Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:57, duminică, 26 decembrie, 2021

În Duminica Sfinților Strămoși, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova

În Duminica Sfinților Strămoși după Trup ai Domnului nostru Iisus Hristos (a 27-a după Cincizecime), 26 decembrie 2021, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a liturghisit un sobor de preoți și diaconi în limba slavonă bisericească și română.

Răspunsurule liturgice au fost date de corul parohiei, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko.

La finalul Liturghiei, Mitropolitul Vladimir a adresat celor prezenți un cuvânt arhipăstoresc, în care a mulțumit enoriașilor pentru toată truda și efortul depus la înfrumusețarea sf. lăcaș.

Drept mulțumire, ÎPS Vladimir a acordat mai multor ctitori și binefăcători ai parohiei ordine și diplome mitropolitane.

Reprezentanții diasporei moldovenești din orașul Moscova l-au felicitat anticipat pe Mitropolit cu marea sărbătoare a Nașterii Domnului Hristos și au adus dar Înaltpreasfinției Sale o icoană a Sfântului Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare al Moldovei, icoană care se va afla spre închinare de acum înainte în biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la https://trinitykonkovo.ru/