Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:49, duminică, 16 iunie, 2024

În Duminica Sfinților 318 Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Preasfințitul Ioan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mitropolitană din Chișinău

În Duminica a VII-a după Învierea Domnului, 16 iunie 2024, a Sfinților 318 Părinți de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea (a. 325), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca și Drochia a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

În cuvântul predicatorial, ierarhul a vorbit creștinilor despre necesitatea mărturisirii Adevărului și a păstrării unității credinței noastre străbune.

Această Duminică este o zi triumfătoare pentru Ortodoxie, deoarece ne pune înaintea ochilor noștri, icoana aceasta, a Sfinților Părinți adunați în slavă, a celor, fără de care n-am putea fi, o adevărată Biserică.

Pomenindu-i după cuviință pe Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Cei care au dat lumină, multă lumină Ortodoxiei, Îl preamărim pe Dumnezeu, izvorul sfințeniei, Cel ce a făcut din inima Sfinților, sălașul odihnei și strălucirii Sale, și ne rugăm zicând: „Doamne, de n-am avea pe Sfinții Tăi rugători și bunătatea Ta milostivindu-Se spre noi, cum am îndrăzni, Mîntuitorule, a Te lăuda pe Tine, pe carele neîncetat îngerii Te laudă în ceruri.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info