Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:56, duminică, 10 martie, 2024

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Întâistătătorul BOM a liturghisit în în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova, Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova


La 10 martie 2024, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova, Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Alături de Arhipăstor, la serviciul divin au înălțat rugăciuni preoții slujitori: ieromonahul Efrem (Rusu), protoiereul Victor Postică, preotul Nicolae Coșneanu, protodiaconul Alexandr Volkov și diaconul Vasile Golban.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko.

La slujbă au participat enoriașii, binefăcătorii și ctitorii bisericii Sfintei Treimi din Konkovo.

Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (a lăsatului sec de carne)  este a treia duminică a Triodului. Această duminică mai este numită şi Duminica lăsatului sec de carne, deoarece în mod tradiţional, este ultima zi în care se mănâncă produse din carne înainte de Sfintele Paşti. În săptămâna care urmează, creştinii ortodocşi se abţin de la a consuma carne, dar încă mai mănâncă produse lactate şi ouă.

La sfârșitul Liturghiei, Mitropolitul Vladimir a rostit predica, după care a binecuvântat credincioșii prezenți la slujbă.

Apoi, Arhipăstorul a felicitat-o pe credincioasa Maria Ivanovna Borisova și i-a înmânat o scrisoare de mulțumire pentru contribuția sa de-a lungul anilor și pentru ajutorul adus bisericii, la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la https://trinitykonkovo.ru/