Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:24, duminică, 12 noiembrie, 2023

În duminica a XXIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Vladimir a liturghisit la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din muncipiul Chișinău

În Duminica a XXIII-a după Cincizecime (a Vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor), Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din muncipiul Chișinău.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit: prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar al mitropoliei și eclesiarh al catedralei mitropolitane și soborul de preoți și diaconi slujitori.

La comuniunea euharistică au participat credincioși veniți din toate sectoarele capitalei dar si din suburbii pentru a înălța rugăciuni pentru mila, pacea și sănătatea poporului moldav de pretutindeni.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul arhieresc mixt al catedralei mitropolitane, condus de dna dirijor Angela Angheni.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit, predica a fost rostită de către părintele Vadim care a relatat credincioșilor minunea vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor, Luca 8, 26-39. Minunea din ținutul Gherghesenilor ne arată, de fapt, puterea dumnezeiască și iubirea milostivă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, arătată prin vindecarea acestui demonizat căruia îi dăruiește demnitatea umană.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, a urmat împărtășirea cu Sfintele Taine și te-deum-ul de mulțumire.

Galerie Foto: Duminica a XXIII-a după Cincizecime, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din muncipiul Chișinău

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media