Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:56, duminică, 8 octombrie, 2023

În Duminica a XVIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova

În Duminica a XVIII-a după Cincizecime, 8 octombrie 2023,  ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În ajunul zilei de sărbătoare, sâmbătă 7 octombrie, Înaltpreasfințitul Vladimir a slujit Slujba Privegherii.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au slujit și liturghisit un sobor de preoți și diaconi în limba slavonă bisericească și română.

Răspunsurule liturgice au fost oferite de corul parohiei, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko.

La finalul Liturghiei, Întâistătătorul BOM a adresat celor prezenți un cuvânt arhipăstoresc, în care a felicitat enoriașii cu prilejul participării la slujba duminicală și cu sărbătoarea Sfântului Cuvios Serghie de la Radonej, făcătorul de minuni și ocrotitorul Rusiei, care s-a săvârșit cu pace în anul 1391.

Cuviosul Serghie de Radonej a fost unul din înnoitorii monahismului în Rusia secolului al XIV-lea, întemeietor al mănăstirii Sfânta Treime din nordul Moscovei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la https://trinitykonkovo.ru/