Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:39, luni, 15 mai, 2023

În Duminica a V-a după după Învierea Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova

În Duminica a V-a după după Învierea Domnului, (a Samarinencei), 14 mai 2023, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În ajunul zilei de sărbătoare, sâmbătă 13 mai, Înaltpreasfințitul Vladimir a slujit Slujba Privegherii.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au slujit și liturghisit un sobor de preoți și diaconi în limba slavonă bisericească și română.

Răspunsurule liturgice au fost oferite de corul parohiei, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko.

La Sfânta Liturghie a onorat cu prezența Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii.

În timpul Vohodului mic, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a decorat pe diaconul Vasile Golban cu dreptul de a purta orar dublu.

După Sfânts Liturghie, Înaltpreasfințitul Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a două monumente realizate în bronz: Sf. Irh. Petru Movilă și a Îngerului păzitor.

La finalul Liturghiei, Întâistătătorul BOM a adresat celor prezenți un cuvânt arhipăstoresc, în care a felicitat enoriașii cu prilejul participării la slujba duminicală și a mulțumit pentru rugăciunea comună și susținerea comunității diasporei moldovenești din or. Moscova.

Ctitorii monumentelor instalate în cadrul complexului bisericesc din Konkovo au fost decorați de către Mitropolit cu înalte distincții eclesiale.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la https://trinitykonkovo.ru/