Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:53, sâmbătă, 4 martie, 2017

În atenția producătorilor de produse pascale

An de an, în preajama sărbătorilor pascale, produsele de panificaţie tradiţionale își fac apariția pe rafturile magazinelor din ţară.

Întreprinderile de produse de panificaţie propun consumatorilor săi, cu ocazia sărbătorilor pascale, o gamă variată de produse: checuri şi cozonaci tradiţionali, panettone şi figurine dulci, toate ambalate frumos în cutii colorate, pe care de regulă sunt imprimate imagini biblice, icoane și diverse inscripții pascale.

În ultimii ani, la cancelaria Mitropoliei au ajuns mai multe plângeri din partea credincioșilor, care s-au arătat indignați de unele imagini biblice schimonosite, imprimate pe produsele pascale, sau în alte cazuri icoane, ce nu corespund perioadei pascale.

În acest sens, Direcția mitropolitană se oferă absolut dezinteresat să consulte producătorii de produse pascale, în vederea elaborării unor machete autentice conform canoanelor bisericești fără a știrbi din imaginile cu conținut religios.

Totodată, consumatorii sunt îndemnați după procurarea produsului, să nu arunce la gunoi ambalajele pe care sunt imprimate icoane sau imagini cu caracter religios.

Direcția mitropolitană, Secretariat tel/fax: 23-29-29