Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:32, sâmbătă, 22 iulie, 2023

Hrană duhovnicească pentru Penitenciarul din Rezina

Penitenciarul Nr. 17 din or. Rezina a primit în dar un raft și mai multe cărți cu conținut religios.

La solicitarea mai multor deținuți pe viață din acest penitenciar, au fost adunate cărți de zidire lăuntrică: Biblii, cărți de rugăciuni, literatură duvnicească.

Bunurile au fost aduse de către prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, prot. Octavian Moșin, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, și prot. Igor Cojocaru, protopop de Rezina.

Recent, în penitenciar a fost renovată capela cu hramul ”Icoana Maicii Domnului «Bucuria Tuturor Scârbiților»”, deservită spiritual de către prot. Alexandru Bordian și prot. Ioan Javgurean.

Astfel, în incinta paraclisului a avut loc o întâlnire și s-au purtat discuții cu angajați și deținuți ai instituției.

Slujitorii au transmis gânduri bune și de încurajare, în special, pentru câțiva condamnați pe viață, care participă la serviciile divine oficiate în capelă, precum și celor care se confruntă cu diverse probleme moral-spirituale.

Au fost abordate diverse aspecte ale pastorației deținuților și modalități de implicare în vederea oferirii constante a suportului duhovnicesc celor aflați în detenție.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare