Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:10, luni, 31 octombrie, 2016

Hramul și sfințirea capelei „Sf. Apostol și Evanghelist Luca”, de pe lângă Spitalul Clinic Republican din Capitală

img_6766

Luni, 31 octombrie, în ziua cinstirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la capela „Sf. Apostol și Evanghelist Luca”, de pe lângă Spitalul Clinic Republican din Capitală și a resfințit acest sfânt lăcaș în zi de hram.

Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Marian Boldescu, protopop de Telenești, Prot. mitr. Mihail Smerea, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Chișinău și un sobor de slujitori.

La Vohodul mic, Prot. Alexei Smerea, parohul capelei „Sf. Apostol și Evanghelist Luca” a fost decorat de către Arhipăstor cu înalta distincție bisericească – Dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.

După rostirea Rugăciunii Domneşti, creştinii, avându-l în frunte pe Chiriarh au înconjurat biserica cu citirea din Sfânta Evanghelie, iar mai apoi, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir s-a adresat cu un cuvânt de felicitare parohului bisericii și enoriașilor, dorindu-le încă mulți ani să se bucure din plin de pacea și liniștea sufletească a rugăciunii și a dragostei creștinești, împreună slăvind pe Domnul.

Totodată, Mitropolitul a adus la cunoștință credincioșilor, intenția nobilă a Bisericii Ortodoxe din Moldova prin Sectorul Sinodal înființat de curând – Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, de a asigura asistenţa religioasă atât bolnavilor, cât şi a familiilor acestora, de asemenea pastoraţia ramificându-se şi spre cei care sunt conducători, medici, asistenţi şi ostenitorii, din toate spitalele din republică.

Tradițional, înainte de a-și lua rămas bun, Vlădica Vladimir a împărțit spre binecuvântare credincioșilor iconițe cu chipul Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni), de la mănăstirea Căpriana și a Sfintei Fericite Agafia, de la mănăstirea Cușelăuca, canonizați în această toamnă, de către Biserica Ortodoxă din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media