Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:33, joi, 22 septembrie, 2022

Hramul Bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din incinta Penitenciarului nr.15-Cricova marcat cu solemnitate

Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”, din incinta Penitenciarului nr. 15-Cricova și-a sărbătorit la 20 septembrie Hramul.

Cu această ocazie, s-a săvîrșit Sfânta Liturghie, la care au participat toți preoții ce activează în cadrul instituţiilor penitenciare, urmând o predică de învățătură și încurajare duhovnicească, atât pentru persoanele aflate în detenţie, cât și pentru angajaţii instituţiei.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, Prot. mitr. Nicolae Andrieș, împreună cu preoții slujitori în penitenciarele din țară, sunt prezenți săptămânal în locurile de detenție, având discuții duhovnicești cu persoanele aflate în detenție.

Menționăm că reeducarea şi resocializarea persoanelor din detenție este scopul primordial al colaborării Administrației Naționale a Penitenciarelor cu Biserica Ortodoxă din Republica Moldova, manifestând receptivitate spre susținerea în procesul educativ, or, educarea prin religie constituie puntea prin care se poate atinge acest obiectiv major.

cu referire la anp.gov.md