Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:01, luni, 15 februarie, 2021

Galerie Foto | Mitropolitul Vladimir a slujit la hramul bisericii Universității de Stat din Moldova

Luni, 15 februarie 2021, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a slujit la hramul bisericii Universității de Stat din Moldova,  care și-a serbat hramul de sărbătoarea domnească a Întâmpinării Domnului.

În dimineața zilei, Mitropolitul a fost întâmpinat de către preotul-paroh Octavian Moșin, urmând Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni pentru profesorii, studenții și colaboratorii dreptmăritori ai universității, precum și pentru enoriașii acestui sfânt lăcaș.

Cei prezenți s-au rugat și pentru tineri, care au nevoie de luminarea minții și de reușită la învățătură. Aceste rugăciuni au fost prilejuite de Ziua Tânărtului Ortodox, prăznuită în această sfântă zi.

Doi tineri teologi au fost hirotoniți spre slujire la sfântul altar: diac. Alexandru Plămădeală în treapta de preot, iar Ilie Munteam în cea de diacon.

Clericii bisericii USM s-au învrednicit de distincții bisericești, iar câțiva ctitori și susținători ai bisericii de ordine și medalii mitropolitane.

La finalul slujbei, ierarhul a sfințit lumânările de ceară, conform unei rânduieli speciale, rânduită la această sărbătoare.

A urmat Gala Tineretului Ortodox, ediția a V-a, în cadrul căreia arhiereul a înmânat circa 60 de diplome de excelență unor tineri, slujitori și instituții ce promovează ortodoxia în rândul tineretului.

Cu un mesaj de felicitare către cei prezenți s-a adresat atât Mitropolitul Vladimir, cât și rectorul ales al universității, dl Igor Șarov.

Participanții la gală s-au bucurat și de un spectacol duhovnicesc, prezentat de către Teatrul poetic ”Comoara” din s. Sălcuța, Căușeni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media