Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:02, marți, 11 aprilie, 2023

FOTO / Întâlnire duhovnicească la Chișinău: Cunoscutul teolog Danion Vasile le-a vorbit credincioșilor despre post și învierea lăuntrică

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, apologetul și scriitorul creștin Danion Vasile a susținut în Duminica Floriilor, 9 aprilie 2023, la Casa de Cultură a USM din Chișinău, Conferința teologică „Postul și învierea lăuntrică”, eveniment organizat de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

La întâlnirea duhovnicească au participat: Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, grupul tinerilor voluntari „Părintele Sofian Boghiu” din Chișinău, tineri și credincioși din Capitală.

În cadrul evenimentului, Grupul coral bărbătesc „Gnosis” a interpretat un buchet de pricesne specifice perioadei Postului Mare, iar actorul Teatrului Național „M. Eminescu”, Dl Valentin Zorilă, a recitat mai multe poezii din „Testamentul închisorilor”.

În partea a doua a conferinței au avut loc discuții cu privire la problemele duhovnicești contemporane, dar și referitoare la preocupările și căutările actuale ale tinerilor, la care Dl Danion Vasile a oferit răspunsuri fundamentate pe mărturia vieții Sfinților Părinți și a experienței vieții de comuniune ecleziale.

Cu acest prilej binecuvântat, a fost adusă pentru închinare Icoana cu o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, donată de Biserica Ortodoxă din or. Montreal, Canada, precum și mai multe părticele din Moaștele a câtorva sfinți cunoscuți ai Bisericii, precum și a noilor mucenici și mărturisitori din temnițele comuniste.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate