Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:53, miercuri, 6 ianuarie, 2021

FOTO | Daruri pentru 52 de copii plasați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din mun. Chișinău cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului

Săptămâna aceasta, cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală, patronat de ÎPS Mitropolit Vladimir, 52 de copii plasați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului mun. Chișinău au primit cadouri, dulciuri, portocale și jucării.

La eveniment au fost prezenți: Dnul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, Dna Olga Zaharia, Manager al Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă, asistenți parentali, copii și tinerii voluntari ai Centrului.

Copiii rămași temporar fără ocrotirea părintească, plasați temporar în familii de asistenți parentali profesioniști, au interpretat asemenea îngerilor, care au cântat în noaptea când S-a născut Iisus, au adus bucurie și mângâiere în sufletele celor prezenți prin versurile recitate – toate acestea trăite în duhul iubirii și al păcii aduse de Nașterea Pruncului Dumnezeiesc din Betleem.

În cadrul evenimentului, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, a transmis celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir de binecuvântare, felicitare şi preţuire părintească.

Împărtășind bucuria acestei sărbători, Dna Olga Zaharia, Manager al Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă, a adresat sincere mulțumiri instituției mitropolitane pentru crearea atmosferei plină de căldură și generozitate, cât și pentru frumoasa colaborare care există între cele două instituții: Mitropolia Moldovei și Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Acțiunea a fost cuprinsă în Campania Filantropică „De Crăciun devii mai bun!”.

Acţiunile filantropice din perioada sărbătorilor de iarnă (decembrie 2020-ianuarie 2021), organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, au în vedere mai multe familii cu un număr mare de copii sau persoane vulnerabile din municipiul Chișinău, dar și din localitățile limitrofe din țară, beneficiari permanenți ai Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Cei care doriți să participați în calitate de voluntari sau să susțineți cu anumite mijloace acțiunile din cadrul campaniei filantropice puteți apela la nr. de telefon: 067223981.

Să ne manifestăm dragostea creștină și să vestim Nașterea Domnului celor aflați în nevoi și în suferințe!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate