Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:25, marți, 20 decembrie, 2022

FOTO | Concert de colinde și daruri pentru copiii cu Sindromul Down și pachete pentru familii defavorizate din mun. Chișinău, de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Capitală, a fost organizat un concert dedicat sărbătorilor de iarnă, pentru aproximativ 60 de copii cu Sindromul Down din mun. Chișinău, beneficiari ai A. O. „SUNSHINE” – asociaţie republicană ce are ca beneficiari copii și adulţi de toate vârstele ce au Sindromul Down.

La eveniment au fost prezenți: Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, Dnul Sergiu Oceretnîi, Șeful Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău, Dna Ala Burlaca, Președintele A. O. „SUNSHINE”, copii împreună cu familiile lor, dar și partenerii A. O. „SUNSHINE”.

Copiii au rostit poezii închinate Nașterii Domnului Iisus Hristos și au interpretat colinde tradiționale asemenea îngerilor, care au cântat în noaptea când S-a născut pruncul Iisus. La fel, și invitații organizatorilor au adus bucurie și mângâiere în sufletele celor prezenți prin versurile recitate și cântările intonate, trăite în duhul iubirii și al păcii aduse de Nașterea Pruncului Dumnezeiesc din Betleem.

În cadrul evenimentului, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu a transmis celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir de binecuvântare, felicitare şi preţuire părintească, oferind cadouri tuturor copiilor prezenți la sărbătoare. Împărtășind bucuria acestei sărbători, Dna Ala Burlaca, Președinte A. O. „SUNSHINE”, a adresat sincere mulțumiri instituției mitropolitane pentru colaborarea frumoasă și pentru generozitatea manifestată permanent față de copiii cu acest sindrom, oferind totodată din partea asociației o diplomă de recunoștință.

Biserica împreună cu alte instituții și organizații, este alături permanent, întreprinde și susține măsurile eficiente și adoptate pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor cu dizabilități fizice și intelectuale, a copiilor cu autism, a copiilor cu Sindrom Down și alte categorii, ca: îngrijirea medicală preventivă, terapiile specializate, educaţia incluzivă, incluziunea în cadrul comunității religioase, și altele.

De asemenea, de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae, mai multe familii defavorizate și bolnavi din municipiul Chișinău au primit pachete cu haine, produse alimentare și alte produse de strictă necesitate, pregătite de către voluntarii Centrului Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij” din Capitală.

Acțiunile au fost cuprinse în Campania Filantropică „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a IV-a. Acţiunile filantropice din perioada sărbătorilor de iarnă (decembrie 2022-ianuarie 2023), organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, au în vedere mai multe familii cu un număr mare de copii sau persoane vulnerabile din municipiul Chișinău, dar și din localitățile limitrofe din țară, beneficiari permanenți ai Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Cei care doriți să participați în calitate de voluntari sau să susțineți cu anumite mijloace materiale acțiunile din cadrul campaniei filantropice puteți apela la nr. de telefon: 067 223981.

Să ne manifestăm dragostea creștină și să vestim Nașterea Domnului celor aflați în nevoi și în suferințe!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate