Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:54, joi, 4 februarie, 2021

Finalul Campaniei „De Crăciun devii mai bun!”: Peste 1000 de copii din familii defavorizate au primit cadouri și alte daruri

În perioada sărbătorilor de iarnă, pe parcursul lunilor decembrie 2020 – ianuarie 2021, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Campaniei filantropice „De Crăciun devii mai bun!”.

Acţiunile filantropice organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei au avut în vedere mai multe familii cu un număr mare de copii sau persoane vulnerabile din municipiul Chișinău, dar și din localitățile limitrofe din țară, beneficiari permanenți ai Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

În cadrul campaniei au fost oferite peste 1000 de cadouri copiilor orfani sau proveniți din familii defavorizate ori aflate în dificultate. Pe lângă dulciurile tradiționale și portocale, aceștia au mai primit din partea voluntarilor Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” și cadouri împachetate potrivit vârstei fiecăruia, jucării, hăinuțe, încălțăminte, produse alimentare și igienice, pătucuri și alte lucruri necesare la creșterea și educarea copiilor.

Printre beneficiarii campaniei din acest an au fost:

  • 31 de copii ai Centrului de Asistență Socială Specializată „Prosperare” din s. Bocșa, r. Fălești;
  • 60 de copii plasați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului mun. Chișinău;
  • 120 de copii cu Sindromul Down, aflați la evidența Asociației Obștești SUNSHINE, care sprijină aceste persoane prin servicii specializate de abilitare și reabilitare;
  • cei aproximativ 40 de pacienți internaţi în Spitalul nr. 4 din Capitală;
  • peste 100 de familii nevoiașe cu mulți copii și cu posibilităţi materiale limitate, atât din Capitală, cât și din alte raioane ale țării, care au primit sprijin material și financiar din partea Mitropoliei.

Totodată, în cadrul campaniei a beneficiat de un ajutor financiar în sumă de 20 000 lei și Dna Ludmila Racoviță, o tânără mămică din capitală și medic stomatolog, care a fost diagnosticată cu leucemie acută în a șasea lună de sarcină și care are nevoie de un tratament costisitor în afara țării.

Mulțumim din suflet și exprimăm sinceră recunoștință tuturor celor care au participat în această campanie a faptelor bune atât în calitate de voluntari, donatori, transportatori, cât și partenerilor campaniei de sărbători din Germania, dar și Diasporei moldovenești din America și Franța.

 Împreună vom reuși să aducem și în continuare speranța și bucuria în inimile și sufletele celor mai triști ca noi.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate