Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:08, marți, 7 august, 2018

Filmul despre prigoana asupra Bisericii „Rezilienţa” a fost premiat în cadrul festivalului filmelor de scurt metraj Hon Kong Film Art

Recent, filmul ortodox de scurt metraj „Rezilienţa” a luat premiul I în cadrul festivalului filmelor de scurt metraj Hon Kong Film Art.

Cu acest prilej la cinematograful „Patria-Loteanu” a avut loc vizionarea acestui film. La eveniment a onorat cu prezența Excelența Sa, dl Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova.

În urma vizionării filmului, Președintele a felicitat echipa de producție pentru această realizare care ţine eminamente de cinematografia naţională, afirmând că renaşterea filmului moldovenesc se întâmplă în ochii noştri.

Scurtmetrajul „Rezilienţa” este un film despre prigoana asupra Bisericii și aduce în lumină o reflecție despre poporul nostru, dar și răspunsuri la întrebările fundamentale: Cine suntem? și Încotro mergem?

Această capodoperă cinematografică are o durată de 18 minute şi prezintă anii de prigoană prin care a trecut Biserica Ortodoxă din spațiul pruto-nistrean. Cuvântul reziliență înseamnă rezistența unui material dur la șoc.

Filmul este realizat de PelasgFilm Moldova 2017, casa de producţie şi cinema a lui Nicu şi Mihai Ţărnă, în coproducţie cu Esperanza Production Franţa, reprezentată de Sonia Medina, beneficiind de susţienerea Ambasadei Franţei în R. Moldova, Centrului Naţional al Cinematografiei din R. Moldova şi Centrului de Cultură şi Artă „Ginta Latină”.

Ideea peliculei a fost inspirată de protoiereul mitrofor Sergiu Curnic, paroh al Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Capitală și președinte al Asociației „ORTHODOX-ART”.

Sursa: Moldova Ortodoxă, http://ortodox.md/