Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:40, luni, 31 iulie, 2023

File din activitatea social-filantropică a Bisericii

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, pe parcursul lunilor iunie-iulie 2023, au avut loc mai multe acțiuni social-filantropice, organizate și coordonate de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, condus de monahul Macarie Crudu.

În acest sens menționăm câteva din activitățile desfășurate:

  • dotarea cu jucării speciale și amenajarea unui nou cabinet pentru activitățile de zi ale copiilor din cadrul A. O. „SOS Autism” din mun. Chișinău;
  • oferirea de haine și produse igienice copiilor din cadrul A. O. „SOS Autism” din mun. Chișinău;
  • oferirea de haine și încălțăminte de vară pentru deținuții Penitenciarului nr. 13 din Chișinău;
  • oferirea de haine și încălțăminte pentru copiii și maturii ucraineni găzduiți de Centrul pentru refugiați din cadrul Sanatoriului „Constructorul” din. Chișinău;
  • susținere spirituală și materială pentru zeci de familii tinere aflate în dificultate, cât și pentru mai multe persoane cu probleme de sănătate, care au primit ajutor financiar pentru tratament.

Este foarte important ca în viața de zi cu zi a Bisericii să nu neglijăm aspectul dărniciei, al generozității sau al filantropiei creştine, ca expresie a spiritualităţii noastre, rezumată în cuvintele: „dar din dar se face Rai”, deoarece Sfânta Scriptură ne învaţă că „cine ajută pe cei săraci împrumută pe Dumnezeu” (Pilde 19, 17) şi ne îndeamnă: „fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru (din ceruri) milostiv este” (Luca 6, 36).

Mulțumim cu multă recunoștință  tuturor creștinilor și organizațiilor partenere care susțin inițiativele și acțiunile social-filantropice organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Bisericii Ortodoxe din Moldova!

Amintim că în perioada 15 iulie – 31 august 2023, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir se desfășoară cea de-a IV-a ediție a Campaniei pentru sprijinirea copiilor defavorizați „Ajută un copil să meargă la școală!”. În cadrul campaniei se colectează ghiozdane cu rechizite școlare pentru copiii proveniți din zeci de familii social-vulnerabile din țară.

Pentru a aduce cadoul, cât și pentru alte detalii Vă suntem la dispoziția Dumneavoastră la adresele: str. Bucureşti, nr. 119, Mitropolia Moldovei, mun. Chişinău și la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de pe teritoriul Catedralei „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Capitală (mun. Chișinău, str. Grigore Ureche, nr. 58), dar și la numerele de tel. 067 22 39 81, 060 54 99 09.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate