Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:39, marți, 10 ianuarie, 2023

Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” la Telenești

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă asistăm la cele mai frumoase tradiţii și obiceiuri străvechi. Colindatul este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri și cântece este din cele mai vechi timpuri.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, la 10 ianuarie 2023 în incinta Consiliului Raional Telenești s-a desfășurat Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe”, organizat de către Consiliul Raional Telenești, Secția Cultură, Tineret și Sport în colaborare cu Protopopiatul Telenești.

Cu un cuvânt de salut a venit Președintele Raionului Telenești dna Mariana Ombun. A urmat un mesaj de felicitare și binecuvântare din partea protopopului raionului Telenești, prot. mitr. Marian Boldescu.

Pe scenă au evoluat 16 colective din cadrul parohiilor, școlilor și Caselor de Cultură din raion, care au încântat publicul cu cele mai frumoase și autentice colinde, vestind Taina Întrupării Domnului Nostru Iisus Hristos.

Spre final, comitetul organizatoric a mulțumit colectivelor prezente la festival, fiind acordat Premiul Președintelui Raionului Telenești, iar tuturor participanților le-au fost oferite cadouri din partea Consiliului Raional Telenești. În cuvântul său de mulțumire părintele protopop, prot. mitr. Marian Boldescu a menționat că Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” reprezintă un bun prilej de a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos cel Născut în peștera Betleemului, promovând valorile creștine și tradițiile folclorice.

Protopopiatul Telenești