Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:10, joi, 27 decembrie, 2018

Festivalul de colinde ”Hristos se naște, slăviți-L!” ediția a IV-a

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Sectorul Sinodal Activități Culturale, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală a organizat festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, Ediția  a IV-a.  

În cadrul evenimentului din 26 decembrie, au evoluat 12 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum:or. Ștefan Vodă; com. Ciorescu, mun Chisinău;  s. Pepeni r. Sîngerei; s. Sălcuța și Taraclia r. Căușeni; s Cruglic r. Criuleni; s Țipala r. Ialoveni; dar și din mun. Chișinău  Interpreta de folclor Doina Sârbu, profesor la Școala de Arte din or. Strășeni a aparut în fața publicului cu un frumos recital de colinde. Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mângâiat sufletele celor adunați în incinta muzeului.

Directorul muzeului, dnul Petru Vicol a felicitat prezenții cu ajunul sărbătorilor de iarnă, mulțumind tuturor pentru participare. Cuvîntul de felicitare al ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a fost transmis de către preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei. Sfinția sa a adăugat: „Vrem să devină tradiție ca în fiecare an să adunăm colective de colindători în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, să aducem colindele autentice și specifice localitații din care venim, să-L lăudăm pe Hristos care se naște în fiecare an în sufletele și inimile noastre, să arătăm prin fapte că suntem fii ai lui Dumnezeu”. Evenimentul a urmărit promovarea valorilor creștine și a celor naționale, implicând participanți de diferite vârste. Prin cântecul vestitor al Nașterii în chip minunat al Mântuitorului, am simțit cu toții bucuria sărbătorii ce se apropie.

Colectivele au primit diplome de participare, pastorale la Nașterea Domnului, un set de cărți, colaci și dulciuri din partea organizatorilor.

Sectorul Sinodal Activități Culturale