Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:00, marți, 10 ianuarie, 2023

Festivalul colindelor „Astăzi s-a născut Hristos” la Rîșcani

Poporul nostru se definește prin tradițiile sale. Prin urmare, nu trebuie să renunțăm niciodată la valorile autentice eterne prin care se reflectă o parte din istoria neamului nostru. A devenit deja o tradiție ca în preajma sărbătorilor de iarna, la Rîșcani în cadrul mai multor evenimente, sa rasune clinchete de clopoței, colinde, cîntări și slăviri în cinstea Prucului născut în ieslea Betleemului.

Astfel, cu binecuvîntarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, la 08 ianuarie 2023 în incinta Scolii de Artă or. Rîșcani s-a desfășurat a XVII-a ediție a festivalului colindelor „Astăzi S-a născut Hristos”, festival organizat de către Secția Cultură Rîșcani în colaborare cu Protopopiatul Rîșcani.

După cuvîntul de salut a șefei Secție Cultură dna Emilia Garbuz și al Președintelui Raionului Rîșcani dnul Vasile Secrieru, cu un mesaj de felicitare și binecuvîntare s-a adresat celor prezenți protopopul de Rîșcani – Prot. Teodor Domnița.

Pe scenă au evoluat corul preoților din raion, dirijor Prot. Alexei Scutaru și 12 colective de la Casele și Căminele de Cultură din raion, dar și din unele parohii, care au venit cu cele mai autentice colinde strămoșești ale neamului nostru cîntînd bucuria divină a tainei Nașterii Mântuitorului Hristos.

Festivalul mai are ca scop promovarea și transmiterea valorilor culturale și duhovnicești generației în creștere, pentru ca urmașii să înţeleagă şi să preţuiască mai mult trecutul și tradițiile care au existat la strămoșii noștri.

Hristos Se naște, slăviți-L! Hristos din Ceruri, întâmpinați-L! Hristos pe pământ, înălțați-vă! Cântați Domnului tot pământul…

Protopopiatul Rîșcani