Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:16, vineri, 24 mai, 2024

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a slujit la hramul bisericii ”Sf. Chiril și Metodie” din s. Coșernița, r. Criuleni

La data de 24 mai se face pomenirea Sfinților Întocmai cu Apostolii Chiril și Metodie iar cu acest prilej, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova dar și aprobarea Chiriarhului său, Înaltpreasfințitul arhiepiscop Anatolie, episcopul-vicar eparhial, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga a slujit la hramul bisericii din satul Coșernița, r.Criuleni.
Ierarhului i-a coliturghisit prot. mitr. Oleg Vieru, protopop de Criuleni și Dubăsari, prot. mitr. Teodor Spătaru, parohul bisericii și un sobor de preoți și diaconi invitați la eveniment.
În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Nicolae a decorat pe parohul-bisericii, protoiereul Teodor Spătaru cu ordinul “Meritul Bisericesc” de gradul I.
După săvârșirea Sfintei Liturghii a avut loc înconjorul sfântului locaș cu citirea celor patru pericope evanghelice praznicale și a fost oficiat un te-deum de mulțumire Domnului.
După cuvântul de felicitare adresat preoților și enoriașiloe, episcopul Nicolae a decorat pe preoteasa Natalia Spătaru cu ordinul “Sf. Cuv. Parasceva”.
Sursa: https://ciuflea.md/