Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:48, joi, 16 mai, 2024

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a participat la aniversarea a 32 ani de la fondarea Regimentului de Rachete Antiaeriene ”Dimitrie Cantemir”

Joi, 16 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga, vicarul eparhiei de Cahul și Comrat și președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, a vizitat Regimentul de Rachete Antiaeriene ”Dimitrie Cantemir” din Durlești, mun. Chișinău.

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la înființarea Regimentul de Rachete Antiaeriene ”Dimitrie Cantemir” iar cu acest prilej, Episcopul Nicolae împlerună cu un sobor de preoți militari a oficiat un te-deum de sănătate pentru toți colaboratorii forțelor de ordine a țării noastre, pentru pacea și buna înțelegere între popoare.

Cu acest prilej, a fost organizată o ceremonie militar protocolară la care a participat și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, care a felicitat efectivul unității.

Preasfinția Sa a felicitat efectivul de militari și angajați civili, care își fac datoria cu dedicație și profesionalism.

„Fiecare dintre dumneavoastră se află permanent nu doar la straja spațiului aerian, dar și la straja siguranței cetățenilor țării noastre, venind în sprijinul oamenilor în timpul calamităților naturale. Vă mulțumim pentru că sunteți buni în tot ceea ce faceți, îndeplinindu-vă cu devotament atât misiunile specifice regimentului, cât și cele mai puțin militare. Ne bucurăm că datorită prestației dumneavoastră în orice circumstanțe, Regimentul Rachete Antiaeriene a câștigat de-a lungul timpului încrederea publicului, astfel contribuind la promovarea unei imagini pozitive a instituției de apărare în societate”, a menționat episcopul Nicolae.

La sfârșit slujitorii au oferit iconițe în semn de mulțumire și păzire de rele tuturor militarilor și colaboratorilor instituției.

Regimentul de Rachete Antiaeriene „Dimitrie Cantemir” a fost creat în mai 1992 şi are misiunea de a supraveghea şi apăra spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Sursa: https://ciuflea.md