Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:48, luni, 1 iulie, 2024

Episcopul Nicolae de Ceadîr-Lunga a oficiat Sfânta Liturghie și slujba înmormântării regretatei preotese Eugenia Cireș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, luni, 1 iulie, Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga, vicar al Eparhiei de Cahul și Comrat a oficiat Dumnezeiasca Liturghie și slujba înmormântării roabei lui Dumnezeu, preoteasa Eugenia Cireș, în parohia ”Sf. Cuv. Parascheva” din sectorul Botanica al capitalei.

Alături de ierarh au înălțat rugăciuni, prot. mitr. Serghei Cireș, parohul bisericii, un sobor de preoți și diaconi slujitori, familia, rudele și credincioșii prezenți.

La momentul cuvenit al liturghiei, Episcopul Nicolae a vorbit credincioșilor sensul evengheliei de astăzi dar totodată s-a adresat cu un mesaj de condoleanțe: “În aceste momente grele pentru întreaga familie, pentru toți cei care au cunoscut-o şi preţuit-o pe preoteasa Eugenia, vă adresăm sincere condoleanţe şi vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să-i odihnească sufletul ei, împreună cu drepţii în lumina Împărăţiei Cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care au cunoscut-o, să le dăruiască mângâiere și să-i întărească întru nădejdea învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.”

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost prezent la slujba înmormântării întrucât a adus un ultim omagiu regretatei și vrednicei de pomenire preotesei Eugenia.

Mitropolitul Vladimir a evidenţiat în mesajul său calităţile, credința și cumsecădenia preotesei Eugenia care a ajuns a fi un exemplu demn de urmat fiind o preoteasă și o mamă de o înaltă apreciere, crescând copii ascultători dar și preoți cu o credință statornică.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a dat citire mesajului de condoleanțe al Înaltpreasfințitului Ionafan, Mitropolit de Tulcin, un bun prieten al părintelui Serghei și al mamei sale, preoteasa Eugenia.

Dumnezeu s-o ierte și să o odihnească cu drepții!

Sursa: https://ciuflea.md/