Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:41, duminică, 19 martie, 2023

Episcopul Ioan de Soroca, a liturghisit în duminica Sfintei Cruci, la catedrala mitropolitană din Chișinău

În Duminica a III-a din Postul Patruzecimii, a Sfintei Cruci, 19 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, am săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitala țării.

În Duminica Sfintei Cruci, a treia din Marele Post, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca și vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitala țării.

La Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, alături de PS Ioan au coliturghisit slujitorii Catedralei.

În timpul slujbei, episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina.

La predică, PS Ioan a vorbit despre importanța Sfintei Cruci și a îndemnat pe cei prezenți la împlinirea voii Lui Dumnezeu, conform textului evanghelic duminical.

Evanghelia de astăzi ne învață să ne lepădăm de sine, adică de egoism. Punând voia noastră în acord cu voia lui Dumnezeu evităm să facem voia vrăjmașului, a spus ierarhul.

La final, episcopul Sorocii a îndemnat pe cei prezenți să continue postul cu roade și să-și mărturisească păcatele ca astfel Hristos să poată învia în sufletele lor.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/