Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:16, duminică, 7 mai, 2023

Episcopul Ioan al Sorocii a binecuvântat Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Potolește întristările noastre” ce se va desfășura în jurul raionului Florești

În a doua parte a zilei de duminică, 7 mai 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul părinte Ioan al Sorocii, a binecuvântat Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Potolește întristările noastre”, ce va avea drept itinerar perimetrul raionului Florești. 
La marginea satului Ciripcău din raionul Florești s-au adunat circa 50 de preoți din protopopiatele Florești și Soroca, fiind prezenți și protopopii: prot. Nicolae Craveț și prot. Ioan Zîmbreanu, enoriași din diferite localități, dl Mihail Donos, primar de Ciripcău, care au participat la slujba Acatistului Maicii Domnului, apoi au primit binecuvântarea pentru a parcurge, cu rugăciuni și cântări bisericești, timp de șase zile, 190 km. în jurul raionului Florești.
În fiecare zi preoții și credincioșii însoțitori vor participa la Sfânta Liturghie și la alte rânduieli bisericești.
Responsabil pentru desfășurarea acestei procesiuni este protoiereul Valeriu Bumbac, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Vertiujeni, raionul Florești.
Pentru detalii privitor la itinerarul procesiunii, clic aici