Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:37, vineri, 8 martie, 2019

Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova

La data de 8 martie, când Biserica Ortodoxă îi cinstește în rugăciuni pe Sfântul Sfințit Mucenic Policarp al Smirnei și pe Fericita Maică Matrona de la Moscova, Preasfinția Sa IOAN, Episcopul Sorocii, având binecuvântarea Preafericitului Patriarh KIRIL și a Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, a slujit Sfânta Liturghie praznicală alături de Înaltpreasfințitul ARSENIE, Mitropolit de Istra, Vicar patriarhal, la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova.

În această vestită mănăstire din orașul Moscova, unde se află moaștele Fericitei Matrona, la data de 8 martie 2015, Preasfințitul IOAN s-a învrednicit de treapta arhieriei.

Cu acest binecuvântat prilej, Mitropolitul ARSENIE l-a felicitat pe arhiereul Sorocii, urându-i slujire vrednică, îndreptată spre mântuirea poporului drept-măritor, încredințat spre păstorire.

La rândul său, Episcopul IOAN, a mulțumit Înaltpreasfințitului ARSENIE pentru participarea la hirotonirea sa întru arhiereu, acum patru ani, dar și Egumenei TEOFANIA, stareța mănăstirii, pentru invitație și rugăciune comună în zi de sărbătoare.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/