Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:30, vineri, 17 mai, 2024

Episcopul Ioan al Sorocii a participat la festivalul „Zvon de sfinte melodii”, ediția 2024 din orașul Sîngera


În a doua parte a zilei de vineri, 17 mai 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, episcopul Ioan al Sorocii a vizitat IP Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Sîngera, unde s-a desfășurat Festivalul cântecului pascal „Zvon de sfinte melodii”, ediția 2024.

Evenimentul a fost organizat de către instituția liceală, responsabil fiind diaconul Eugeniu Vulturean, profesor de educație pentru societate.

În cadrul festivalului au evoluat colective corale ale elevilor din școlile localităților Sîngera, Chetrosu, Dobrogea, Floreni, Revaca, sect. Botanica, mun. Chișinău.

Dna director interimar al liceului Ana Peciul a felicitat participanții și oaspeții, oferind diplome și daruri pascale, totodată mulțumind preoților prezenți pentru sprijin și implicare.

Din partea Mitropoliei, de asemenea, au fost acordate diplome de recunoștință, iar părintele paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Sîngera, protoiereul mitrofor Pavel Kirillov, a fost decorat cu ordinul „Meritul Bisericesc”, gr.II.

Distincția a fost acordată cu ocazia aniversării a 40 de ani de slujire jertfelnică Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/