Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:29, duminică, 2 iunie, 2024

Episcopul Filaret de Căpriana a slujit Sfânta Liturghie în Duminica a 5-a după Paști, la catedrala mitropolitană din Chișinău

Preasfințitul episcop Filaret de Căpriana a slujit Sfânta Liturghie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, în Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), la catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău.
Iată adâncul tainei lucrării dumnezeieşti: Iisus Hristos se descoperă ca MESIA unei femei „oarecare”, ce aparţinea unui neam dispreţuit, marginalizat, catalogat spurcat de către iudeii rigorişti, stăpâniţi de egoism şi dispreţ, cărora, în orgoliul lor exclusivist li se părea că numai lor li se poate descoperi adevărul suprem.
Evident, Mântuitorul nu S-a descoperit întâmplător aşa, ci ca să arate că cei de pe urmă vor fi cei dintâi, iar cei dintâi vor fi pe urmă! (Matei 19, 30).
Tradiţia consemnează că femeia samarineancă a devenit, în urma acestei mântuitoare convorbiri, o mărturisitoare curajoasă a Evangheliei, sfârşindu-şi viaţa ca martiră, la Roma.