Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:49, duminică, 17 martie, 2024

Episcopul Filaret a oficiat Slujba Vecerniei și Cinul iertării la catedrala mitropolitană din Chișinău

În seara Duminicii lăsatului sec de brânză (a izgonirii lui Adam din Rai), 17 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Slujba Vecerniei cu Cinul iertării la catedrala mitropolitană din Chișinău au fost oficiate de către episcopul-vicar, Preasfințitul Filaret de Căpriana.

Alături de ierarh s-au rugat: prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, protopopi, soborul preoțesc și enoriașii catedralei.

Slujitori și credincioși din cuprinsul Mitropoliei Moldovei au venit să-și ceară cuvenita iertare înainte de Postul cel Mare.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a venit cu un cuvânt de învățătură, vorbind despre semnificația, atmosfera și roadele duhovnicești ale Postului Mare, în care pășim și în acest an, cu Doamne ajută. Totodată ierarhul a transmis și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir la început de post, încurajând creștinii să trăiască în pace, dragoste și credință cu aproapele lor.

„Dragii mei, postul e bun prilej pentru rugăciune cu osârdie şi fapte bune. Postul duhovnicesc înseamnă postirea simţurilor – gura să nu vorbească neadevăruri şi nedreptăţi, ochii să nu privească cele pierzătoare şi ispititoare, urechea să nu asculte vorbe deşarte. Şi ferice de cel care îmbină postul cel duhovnicesc cu cel trupesc, pentru că acesta, prin înfrânare ajunge chip luminos al smereniei creştine.”

Episcopul Filaret și-a cerut iertare de la cei prezenți, după care i-a îndemnat să petreacă Postul Mare în deplină împăcare unii cu alții, pentru a ajunge cu bine la luminata sărbătoare a Învierii Mântuitorului Hristos.

Sursa: Mănăstirea Căpriana