Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:52, luni, 27 noiembrie, 2023

Episcopii vicari au participat la slujba privegherii de la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani

În seara zilei de luni, 27 noiembrie, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani, r. Slobozia, episcopii-vicari: PS Ioan de Soroca, PS Siluan de Orhei, PS Filaret de Căpriana au participat la slujba privegherii prilejuită serbării Sfântului Cuviosului Paisie Velicikovski de la Neamț.

Alături de ÎPS Sava, arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, la slujba privegherii au participat episcopii vicari, PC arhim. Paisie (Cecan), starețul Mănăstirii, PC arhim. Ioan (Danilescu), secretarul arhiepiscopului Sava, un sobor preoți și diaconi și creștinii veniți la rugăciune.

După oficierea privegherii, soborul ierarhic împreună cu preoții slujitori au oficiat o litie de pomenire la mormântul vrednicului de pomenire episcop Dorimedont (Cecan) + 2006.

Sfântul Paisie Velicikovski a fost un monah virtuos și un mare părinte al Bisericii care a trăit teologia isihastă. Sfântul Paisie nu a fost doar un părinte isihast, ci, în întreg veacul al XVIII-lea, el a realizat o întreagă revoluție duhovnicească în Biserică.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media