Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:08, luni, 19 decembrie, 2022

Direcția mitropolitană și Primăria mun. Chișinău au dat start Caravanei de Crăciun

În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a primit la Reședința mitropolitană pe dna Angela Cutasevici, viceprimarul mun. Chișinău, dimpreună cu reprezentanții mai multor direcții municipale.

Evenimentul a început cu intonarea unor colinde de către un grup de copii din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGPDC).

Mitropolitului Vladimir a salutat prezența și implicarea reprezentanților primăriei capitalei în susținerea și ajutorarea persoanelor socialmente vulnerabile, binecuvântând intenția comună a instituțiilor de a da start Caravanei de Crăciun, care se va desfășura până la odovania praznicului Nașterii Domnului.

Cu acest prilej au fost invitate 20 de familii, care au primit din partea ierarhului pachete sociale și dulciuri.
Mitropolitul a înmânat dn-ei viceprimar Angela Cutasevici și dl-ui Sergiu Oceretnîi, șeful DGPDC, ordine bisericești, pentru contribuția substanțială în promovarea valorilor moral-spirituale, iar celorlalți prezenți, scrisori de mulțumire, o icoană și cruciulițe binecuvântate în Țara Sfântă.

În urma discuțiilor s-a decis intensificarea colaborării între instituții și dezvoltarea unor proiecte comune.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media