Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:02, luni, 6 ianuarie, 2020

Diplome mitropolitane pentru membrii grupului de lucru la curricula „Religia”

În pragul marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, membrii grupului de lucru pentru reconceptualizare curriculară la disciplina opțională Religia, au fost decorați de către ÎPS Mitropolit Vladimir.

ÎPS Mitropolit Vladimir le-a mulțumit membrilor grupului de lucru pentru munca realizată pe tărâmul pedagogic și implicare în activitatea catehetică ce se desfășoară în școală prin intermediul orelor de Religie. „Este vorba de o lucrare mare, sfântă, misionară ce reprezintă o prioritate pentru Biserica Ortodoxă din Moldova”, a menționat Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

Menționăm că în contextul de reformă curriculară din Republica Moldova și disciplina opțională Religia urmează să se alinieze prin competențele și conținuturile sale la cerințele educaționale contemporane. În acest sens, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, s-a format grupul de lucru pentru reconceptualizarea curriculară la disciplina Religia.

Pe parcursul anului 2019, elaborările grupului de lucru au fost consultate în cadrul Seminarului Republican „Școala, Biserica și Comunitatea: parteneriat pentru educație” și a „Seminarului de inițiere către noul an școlar”. După analiza tuturor sugestiilor și îmbunătățirea produsului, curricula modernizată urmează să fie aprobată de către Consiliul Național pentru Curriculum.

Cabinetul Metodic al Mitropoliei Moldovei