Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:22, luni, 17 octombrie, 2022

Diplomă de Merit din partea Mitropoliei, Maestrului Eugen Doga

Miercuri, 12 octombrie, în incinta Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din s. Sălcuța, r. Căușeni, a avut loc un eveniment memorabil cu participarea inegalabilului Maestru și Compozitor Eugen Doga – figură emblematică a culturii naționale și internaționale.

Sala de festivități a liceului a fost arhi plină de dornici să stea în dialog cu acest titan al muzicii de calitate, care s-a dovedit a fi un univers imensde  înțelepciune, talent și dăruire – adevărat străjer al valorilor eterne.

Din partea Direcției mitropolitane a participat Protoiereul mitrofor Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, prieten fidel al Liceului Teoretic „Meșterul Manole”.

În alocațiunea sa, Protoiereul mitrofor Nicolae a transmis cuvintele de binecuvântare ale Înaltpreasfintitului Mitropolitului Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, oferindu-i Maestrului Eugen Doga o Diplomă de merit din partea Mitropoliei.

Evenimentul a luat amploare, odată interpretările profunde cu multă inspirație divină ale Maestrului Doga.

Eugen Doga este Artist al Poporului din Republica Moldova și cavaler al Ordinului Republicii și al altor distincții și titluri onorifice din țara și de peste hotare, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei.

Sectorul Sinodal Activități Culturale