Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:15, vineri, 4 noiembrie, 2016

Dialogul dintre Biserică și medicină se dovedeşte a fi viabil şi necesar

3

De aproape o lună, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir se desfășoară campania „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane”.

În cadrul acestei campanii au fost vizitate un și de Instituții Medicale din Capitală, cu scopul de a crea  punți de colaborare prin intensificarea misiunii preoţeşti alături de actul medical.

Săptămâna aceasta a fost semnat Acordul de colaborare între Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Spitalul Municipal Nr.4, din mun. Chișinău.

Părintele Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale ne-a comunicat că în urma semnării acestui Acord, la Spitalul Municipal Nr.4 v-a fi desemnat un preot care va avea misiunea de a se îngriji de bolnavi, dar și de personalul medical.

La Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” s-a discutat cu conducerea despre elaborarea unui parteneriat de colaborare, prin semnarea unui Acord, continuând șirul Acordurilor semnate de curând cu Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Municipal Nr.4.

Vizitând Spitalul Clinic Municipal Nr.1, preoții au comunicat cu colaboratorul acestei Instituții Medicale, preotul și chirurgul Victor Curcă, aspecte legate de misiunea preotului la patul bolnavului, mai ales în situaţii-limită, când viaţa pacientului atârnă de un fir de aţă.

Părintele chirurg care este autor a mai multe lucrări științifice și religioase, a relatat că de curând a finisat traducerea lucrării scriitorului rus Konstantin Zorin –  „Când dă necazul peste tine… Nădăjduind vei învinge boala”, carte care prin intermediul Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale va fi distribuită în toate Instituțiile Medicale din mun. Chișinău.

Campania „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” inițiată de Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale în colaborare cu Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media are menirea de a intesifica dialogul dintre Biserică și medicină, dintre preoți și medici, dialog ce se dovedeşte a fi viabil şi necesar, deoarece în centrul acestei problematici ne întâlnim cu omul suferind, cu omul bolnav trupeşte şi sufleteşte, cu omul care în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media