Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:22, joi, 23 februarie, 2017

Decorații bisericești și recunoștință pentru un grup de marinari militari, veterani ai Armatei

Joi, 23 februarie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a primit la reședința mitropolitană un grup de marinari militari, veterani ai Armatei, dar și ctitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Dialogul a avut un caracter prietenesc, Vlădica Vladimir bucurându-se că are ocazia să comunice cu marinari experimentați și devotați Patriei.

Marinarii sunt acei oameni care şi-au legat existenţa de ape, acei oameni care cu credință şi jertfire de sine şi-au ales o profesie plină de riscuri, privaţiuni şi sacrificii, animaţi însă de curaj şi dăruire.

De mulțumiri alese din partea Mitropolitului s-a bucurat şi dl Victor Ţvircun – un bun creştin şi binefăcător al Bisericii Strămoşeşti care pe parcursul anilor a adus un aport deosebit în consolidarea realțiilor dintre Biserică și societate.

În semn de recunoștință pentru contribuția adusă spre binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinția Sa i-a decorat pe toți cei prezenți cu alese distincții mitropolitane, exprimându-și speranța că și mai departe domniile lor vor continua faptele frumoase și folositoare sufletului.

La rândul său, veteranii i-au adus în dar Întîistătătorului o ancoră de oțel, în semn de amintire a anilor, în care Vlădica Vladimir a satisfăcut serviciul militar în termen la Flota Mării Negre.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media