Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:54, joi, 22 septembrie, 2022

De ziua pomenirii Sf. Ioachim și Ana, Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Ioachim și Ana” a schitului cu același hram din sect. Odaia al s. Miciurin, r. Drochia

Joi, 22 septembrie 2022, de ziua pomenirii Sfinților Părinți Ioachim și Ana, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana” a schitului cu același hram din sectorul Odaia al satului Miciurin, raionul Drochia.

Din soborul preoțesc au făcut parte: prot. Nicolae CRAVEȚ, secretarul Vicariatului de Soroca, arhim. SAVATIE (Cvasnîi), duhovnicul mănăstirii Șuri, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, preoți și diaconi prezenți la sărbătoare.

După Sfânta Liturghie a urmat rânduiala Te Deum-ului cu înconjurul bisericii, apoi Episcopul Ioan a adresat cuvânt de învățătură și mesajul părintesc al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Mitropolitului VLADIMIR, slujitorilor, monahiilor și tuturor pelerinilor, cu ocazia hramului așezământului monastic.

Egumena VASA (Balan), stareța mănăstirii „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia, în componența căreia intră schitul „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” a mulțumit tuturor pentru participarea la slujba praznicală, de asemenea, cuvinte de recunoștință a rostit și monahia IOACHIMA (Sacovschi), superioară a acestui locaș monahal.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/