Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:43, sâmbătă, 19 octombrie, 2019

Corul Seminarului Teologic a participat la ceremonia dedicată marcării a 27 de ani de la crearea Batalionului de Gardă din Capitală

Vineri, 18 octombrie 2019, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău, condus de Profesorul Serghei Crudu, a participat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir la ceremonia prilejuită de împlinirea a 27 de ani de la crearea Batalionului de Gardă din Chișinău, în cadrul căreia a transmis prin cântare mesajul de felicitare din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La această manifestare a participat conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, foşti comandanţi şi veterani, dar și preotul militar responsabil pentru această unitate militară, Prot. Mitr. Dorin Rusu, care a binecuvântat ostașii și pe cei prezenți la sărbătoare.

Prezent la festivitatea desfăşurată în Batalionul de Gardă, ministrul Apărării Pavel Voicu a înmânat unui grup de militari în serviciu activ distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de onoare pentru indici înalţi obţinuţi în procesul de pregătire de luptă şi performanţe în activitate.

Pavel Voicu a menţionat că Batalionul de gardă a devenit o unitate emblematică pentru Armata Naţională şi Republica Moldova, reprezentându-ne onorabil la parade militare internaţionale, acţiuni protocolare, ceremonii, evenimente oficiale şi alte activităţi specifice unităţii.

Ministrul Apărării a îndemnat efectivul unităţii să se implice în realizarea reformelor iniţiate, reforme care au ca finalitate o armată naţională bine pregătită, dotată cu echipament şi tehnică modernă, cu o prezenţă semnificativă în operaţiuni de stabilizare şi menţinere a păcii.

„Acest obiectiv îl putem realiza împreună, cu investiţii în educaţia şi formarea militarilor de mâine, devoltarea capabilităţilor de apărare şi menţinerea încrederii cetăţenilor Republicii Moldova în armată”, a spus Pavel Voicu.

Cu ocazia aniversării, unitatea militară a organizat o expoziție de tehnică şi armament militar, elemente de instrucţie de front şi exerciţii demonstrative de luptă corp la corp.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la www.army.md