Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:04, vineri, 26 octombrie, 2012

Conferință pro-familie la Anenii Noi

Preoți, profesori și elevi din diferite localități ale raionului Anenii Noi au avut ocazia să participe la o conferință pro-familie cu titlul “Sfințenia familiei și pericolul diversității sexuale. Viitorul familiei fără viitor ?”, avându-l ca protagonist pe psihologul american Paul Cameron, aflat într-o vizită de câteva zile în Republica Moldova.

Având studii postuniversitare în mai multe domenii, fiind președinte al asociațiilor pro-familia din SUA și o bogată experiență de viață, domnul Cameron (72 ani), a reușit să prezinte o expunere bine documentată, bazată pe date științifice, dar mai ales pe învățătura creștină, despre sfințenia instituției familiei și despre factorii distructivi care îi pun integritatea în pericol, așa cum sunt migrația, propaganda sexuală în mass-media, dar și răspândirea familiilor netradiționale (homosexuale). Totodată, domnia sa a propus și soluții pentru depășirea acestor probleme, izvorâte din învățătura creștină și bazate pe documentarea minuțioasă a tuturor celor care își doresc să facă față acestor ispite serioase și să contribuie la educarea unei tinere generații cu o sumă de valori moral-spirituale sănătoase.

La final, părintele Ioan Valuța a mulțumit oaspetelui pentru efortul său dar și pentru entuziasmul și dragostea cu care a vorbit creștinilor din Anenii Noi, din dorința sa de a-i ajuta să se ferească de niște plăgi sociale care deja au afectat grav societatea americană și care nu trebuie în nici un caz să aibă același efect devastator și aici, în această parte a Europei.

Pr. Ioan s-a adresat cu un cuvânt de recunoștință și către noul șef al Direcției Raionale pentru Învățământ, domnul Radion Moroșanu, pentru sprijinul Domniei Sale în organizarea conferinței, dorindu-i, ca de altfel și tuturor celor prezenți, milă de la Dumnezeu, înțelepciune și multă răbdare în aceste timpuri de criză duhovnicească acută.

Diac.Ghenadie Valuța