Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:20, joi, 6 aprilie, 2017

Conducerea BOM s-a întâlnit cu absolvenţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a RM

În dimineaţa zilei de 6 aprilie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan s-au întâlnit cu absolvenţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a Republicii Moldova, de pe lângă Ministerul Apărării.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Reședinței mitropolitane şi a fost marcat de un dialog activ între slujitroii Bisericii şi invitaţi, printre care s-au numărat reprezentanţi ai ministerelor şi ale mai multor ONG-uri.

Salutând oaspeţii, Vlădica Vladimir s-a arătat bucuros de interesul acestora pentru activitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, făcând o prezentare a istoriei vieţii ecleziale din ţara noastră, precum şi aducând la cunoştinţa celor prezenţi activităţile pastoral-misionare recente ale Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove.

La rândul lor, invitaţii au adresat mai multe întrebări tematice Întâistătătorului, după care au prezentat activitatea instituţiilor pe care le reprezintă şi implicarea lor în viaţa socială autohtonă.

Menţionăm că la întrunire au fost prezenţi şi doi preoţi care fac parte din cea de-a patra promoţie a cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul apărării şi securităţii naţionale a Republicii Moldova, de pe lângă Ministerul Apărării – Arhim. Nicolae (Roșca), președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Structurile MAI şi Prot. mitr. Valeriu Gâțu, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Danceni, r. Ialoveni, pe când Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Apărării se numără printre absolvenţii primei promoţii a cursului sus-menţionat.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media