Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:46, joi, 21 martie, 2024

Concursul „Personalități Creștine” la Gimnaziul Lucășeuca în a sa a-II-a Ediție!

Instituția Publică Gimnaziul Lucășeuca a fost, recent, gazda celei de-a doua ediții a concursului „Personalități Creștine”, un eveniment deosebit ce a reunit zeci de elevi pasionați și dedicați, împreună cu mentorii lor într-o demonstrație vibrantă de cunoaștere și admirație pentru marile figuri ale creștinătății.

Organizat de Vicariatul de Orhei, în colaborare strânsă cu Direcția Generală Educație Orhei, concursul și-a propus să încurajeze tinerii să exploreze și să valorifice moștenirea culturală și spirituală a personalităților creștine, care au modelat istoria și credința.

Evenimentul a atras participanți de la diverse instituții de învățământ, care au demonstrat un nivel impresionant de pregătire și entuziasm. Elevii, conduși de mentori dedicați, au avut oportunitatea să își etaleze cunoștințele despre viața și opera personalităților creștine marcante, de la sfinți și mărturisitori, la teologi și filantropi ,care au influențat lumea în mod pozitiv și în mod special Orheiul! Oameni ca: Părintele Serafim Dabija, Părintele Mina Țăruș, sau Domnitorul Vasile Lupu!

Competiția s-a desfășurat într-un spirit de camaraderie și respect reciproc, participanții împărtășind nu doar informații, dar și povești inspiraționale care au adâncit înțelegerea și aprecierea patrimoniului creștin.

La finalul concursului, organizatorii și juriul, compus din personalități marcante ale comunității creștine, au felicitat toți participanții pentru efortul și pasiunea depuse, subliniind cât de important este pentru tineri să cunoască și să valorizeze exemplele de viață și credință reprezentate de personalitățile creștine studiate.

Într-o lume în continuă schimbare, astfel de evenimente reprezintă ocazii prețioase de a păstra vie flacăra credinței și de a transmite tinerelor generații valorile și învățăturile care au ghidat umanitatea de-a lungul secolelor.

Vicariatul de Orhei și Direcția Generală Educație Orhei au exprimat satisfacția pentru succesul acestei ediții și au reiterat angajamentul lor de a continua să sprijine și să dezvolte inițiative educaționale care să îmbogățească spiritual și cultural comunitatea. Concursul „Personalități Creștine” promite să rămână un punct de reper în calendarul evenimentelor educaționale, așteptând cu nerăbdare edițiile viitoare.

Vicariatul de Orhei