Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:37, duminică, 15 decembrie, 2019

Cerul pe pământ – Liturghie nocturnă în biserica Învierii Domnului din Ierusalim

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit în noaptea de sâmbătă spre duminică, 14-15 decembrie 2019, în Duminica a XXVI după Cincizecime, Sfânta Liturghie în Biserica Învierii Domnului din Ierusalim, împreună cu ÎPS Filumen, Arhiepiscop de Pelsa, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan și un sobor numeros de preoți și diaconi.

Nimic nu este mai sfânt, mai înălţător, mai măreţ, mai solemn şi mai dătător de viaţă decât Liturghia. În momentul săvârșirii Liturghiei, Biserica devine Cerul pe pământ, sfinţiţi slujitori întruchipând pe Însuşi Hristos, îngerii, heruvimii, serafimii, apostolii. Iar, despre slujba deosebită din noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți pelerini prezenți în Biserica ce adăpostește Mormântul Domnului, au mărturisit că au trăit bucuria pascală – Paștele în miez de iarnă.

După rugăciunea Tatăl nostru, preoții dar și mulți dintre pelerinii moldoveni au primit din mâinile arhiereilor, Sfintele Taine.

Biserica Învierii din Țara Sfântă, cel mai important monument al creștinătății, reprezintă un loc în care fiecare creștin visează să ajungă măcar o dată în timpul vieții.

Acest edificiu eclesial este amplasat în fața Sfântului Mormânt se află în centrul întregului complex bisericesc și servește drept catedrală propriu-zisă a Patriarhiei ortodoxe de la Ierusalim.

În acest lăcaș se săvârșesc slujbe ortodoxe zilnic, iar la sărbători se slujește Sfânta Liturghie în sobor de preoți și arhierei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media