Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

10:36, luni, 16 ianuarie, 2023

Casa de Milostenie „Sf. Cneaghină Elizaveta” a Bisericii Ortodoxe din Moldova, la șapte ani de activitate

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viața creștină și pentru fiecare dintre noi, fiind considerată fiica cea mai mare a iubirii creștine.

Mulți sunt cei ce ne așteaptă mila: persoanele fără adăpost și cei țintuiți la pat, mamele singure și familiile necăjite, copiii orfani și deținuții din penitenciare, aceștia sunt apropiații noștri! Ei sunt printre noi cu pronia lui Dumnezeu pentru a ne învăța pe fiecare ce e adevărata dragoste. Căci cum vom putea spune că-L iubim pe Dumnezeu, dacă îi neglijăm pe apropiați?

Prin mila lui Dumnezeu, în urmă cu  șapte ani, la data de 16 ianuarie 2023, am binecuvântat activitatea Casei de Milostenie în cinstea Sfintei Muceniţe Marea Cneaghină Elisaveta, instituție socială și de ajutorare a aproapelui.

De șapte ani Casa Milosteniei a Bisericii noastre asigură zilnic cu un prânz între 80-100 de nevoiași și oameni ai străzii în scuarul Complexului Memorial, între orele 13-14.00 are loc această agapă frățească.

Această aniversare este un prilej de recunoştinţă faţă de Dumnezeu şi faţă de cei care contribuie la realizarea acestei lucrări de milostenie.

Să nu uităm ce ne învaţă Sf. Ioan Gură de Aur: „Mari sunt aripile milosteniei. Sfâşie văzduhul, trece de lună, lasă în urmă soarele şi ajunge în ceruri. Dar nici acolo nu stă. Trece şi de ceruri, înconjoară puterile îngereşti şi se aşează în faţa tronului Domnului.”

Cu prilejul acestui eveniment aniversar, felicităm întreaga echipă a Casei de Milostenie, harnică şi cu jertfă de sine, şi ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască tuturor bucuria de a fi împreună lucrători cu Hristos-Domnul, Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, în misiunea nobilă de ajutorare a aproapelui.

Întru mulţi şi binecuvântați ani!

Cu arhierești şi părintești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Casa de Milostenie „Sf. Mc. Marea Cneaghină Elizaveta” se află în municipiul Chișinău pe strada Schinoasa 2.

Cei care doresc să susțină activitatea acestei instituții sociale și de ajutorare a aproapelui sunt rugați să telefoneze la numărul de telefon: 079 01 83 01; sau să ne scrie la adresa electronică: [email protected]