Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:59, luni, 15 ianuarie, 2024

Casa de Milostenie „Sf. Cneaghină Elizaveta” a Bisericii Ortodoxe din Moldova, la opt ani de activitate

„Fericit cel care caută la sărac şi la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul.” (Sfântul Prooroc David)

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viața creștină și pentru fiecare dintre noi, fiind considerată fiica cea mai mare a iubirii creștine.

Mulți sunt cei ce ne așteaptă mila: persoanele fără adăpost și cei țintuiți la pat, mamele singure și familiile necăjite, copiii orfani și deținuții din penitenciare, aceștia sunt apropiații noștri! Ei sunt printre noi cu pronia lui Dumnezeu pentru a ne învăța pe fiecare ce e adevărata dragoste. Căci cum vom putea spune că-L iubim pe Dumnezeu, dacă îi neglijăm pe apropiați?

Prin mila lui Dumnezeu, în urmă cu  opt ani, la data de 16 ianuarie 2023, am binecuvântat activitatea Casei de Milostenie în cinstea Sfintei Muceniţe Marea Cneaghină Elisaveta, instituție socială și de ajutorare a aproapelui.

De opt ani Casa Milosteniei a Bisericii Ortodoxe din Moldova asigură zilnic cu un prânz peste 100 de nevoiași și oameni ai străzii în scuarul Complexului Memorial, între orele 13-14.00 are loc această agapă frățească.

Această aniversare este un prilej de recunoştinţă faţă de Dumnezeu şi faţă de cei care contribuie la realizarea acestei lucrări de milostenie.

Să nu uităm ce ne învaţă Sf. Ioan Gură de Aur: „Mari sunt aripile milosteniei. Sfâşie văzduhul, trece de lună, lasă în urmă soarele şi ajunge în ceruri. Dar nici acolo nu stă. Trece şi de ceruri, înconjoară puterile îngereşti şi se aşează în faţa tronului Domnului.”

Cu prilejul acestui eveniment aniversar, adresăm felicitări doamnei Elena Bîtcă și întregii echipe a Casei de Milostenie, harnică şi cu jertfă de sine, şi ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască tuturor bucuria de a fi împreună lucrători cu Hristos-Domnul, Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, în misiunea nobilă de ajutorare a aproapelui.

Întru mulţi şi binecuvântați ani!

Cu arhierești şi părintești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Casa de Milostenie „Sf. Mc. Marea Cneaghină Elizaveta” se află în municipiul Chișinău pe strada Schinoasa 2.

📌Cu ce poți fi tu de folos?
Hrănește măcar o zi săracii!
Pentru pregătirea unui borș la prânz Casa de Milostenie are nevoie zilnic de:
Cartofi 30 kg, varză 6 kg, ceapă 3 kg, morcov 3 kg, sfeclă roșie 4 kg, ulei 2 kg, sare 0,5 kg
Iar în zilele de dezlegare la pește pot fi adăugate 10 kg pește, cel mai des macrou.
Costul acestora în dependență de anotimp este de aproximativ 600 lei fără pește și 1500 lei cu pește sau alte produse de frupt (în lipsă de transport, pentru cei ce nu pot să aducă produse).
🙏🏻Mulțumim pentru dăruire și jertfa voastră, dragi creștini!
În 8 ani, ați ales să împărtășiți și bucuria, și necazul cu sărmanii acestei lumi – fie praznic de pomenire a răposaților, fie zi de naștere, cununie, botez sau pur și simplu o mulțumire lui Dumnezeu pentru tot și pentru toate – contribuind la prânzul cald sau cu produse alimentare necesare sau cu bani.
Mesele de sărbătoare ale voastre nu au fost doar în cercul familiei, ci și în stradă, alături de cei nevoiași! Vă mulțumim pentru prezența și neindiferența voastră!
🙏🏻Suntem siguri că Dumnezeu răsplătește și celor care jertfesc, și celor pentru care se jertfește. Căci un sărac nu îți cere, ci îți oferă împărăția lui Dumnezeu!
📞La orice informație, vă răspunde monahia Arhelaia, la numărul 0 79 01 83 01