Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:21, sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cantina Socială din s. Olănești, r. Ștefan-Vodă, oferă mâncare caldă săptămânal pentru 200 de persoane

Inaugurată în anul 2015 cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și cu stăruița părintelui Constantin Portărescu, Protopopul bisericilor din raionul Ștefan-Vodă, Cantina Socială din cadrul parohiei cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din satul Olănești, raionul Ștefan-Vodă, continuă să servească comunitatea cu mâncare caldă și sprijin umanitar. Funcționând exclusiv cu ajutorul creștinilor din sat, fără asistență de la stat, cantina oferă 6 zile pe săptămână, cu excepția zilei de duminică, o masă caldă pentru aproximativ 200 de persoane din localitate.

Activitatea este coordonată de 6 grupuri, fiecare format din 2-3 femei, care se rotesc săptămânal pentru a pregăti și livra hrana la domiciliul celor nevoiași. În plus, comunitatea se mobilizează și pentru transportarea mâncării în întregul sat, beneficiind de un grup de creștini voluntari, care pun la dispoziție mijloacele proprii de transport.

Cantina socială nu se oprește aici, având un angajament puternic față de cei mai vulnerabili ai comunității. Un alt grup de voluntari se ocupă de livrarea mâncării la domiciliu pentru persoanele în etate, în timp ce cei care se pot deplasa vin personal să ridice hrana.

Această inițiativă reprezintă un exemplu remarcabil de solidaritate și implicare comunitară, evidențiind puterea și generozitatea oamenilor de bună credință în sprijinirea celor lipsiți și încercați de greutăți.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate