Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:23, sâmbătă, 13 ianuarie, 2024

Bucuria Praznicului Nașterii Domnului împărtășită cu zeci de familii social-vulnerabile

Asemenea magilor care au adus odinioară daruri Pruncului Iisus, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, tinerii voluntari „Părintele Sofian Boghiu” ai Mitropoliei Moldovei au împărțit daruri la zeci de copii și familii social-vulnerabile din țară, în cadrul Campaniei filantropice „De Crăciun devii mai bun!”, ediția a V-a, aducând speranță și bucurie în sufletele și pe fețele tuturor.

În acest sens, Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău, patronat de ÎPS Mitropolit Vladimir, a oferit un lot de ajutoare destinat mai multor familii numeroase și defavorizate, bătrâni și bolnavi țintuiți la pat din s. Cobîlea, r. Șoldănești. Ajutoarele materiale au inclus haine și încălțăminte de iarnă, jucării pentru copii, produse casnice și alte daruri.
De asemenea, în jur de 50 de familii aflate în dificultate din mun. Chișinău au primit pachete cu produse alimentare și igienice, dar și cadouri pentru copii.
În cadrul campaniei filantropice au participat și voluntarii Centrului Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij”, coordonați de prot. Marin Cij, parohul bisericii în construcție „Sf. Arh. Mihail” din Chișinău, care au oferit daruri de sărbători la mai multe familii social-vulnerabile.
„Aducem mulțumiri din inimă tuturor celor care ne sunt aproape în lucrarea misionară legată de celebrarea Praznicului Nașterii Domnului, concretizată în Campania filantropică „De Crăciun devii mai bun!”, care se desfășoară în această perioadă. Cu sprijinul partenerilor noștri s-a reușit procurarea de alimente, jucării, cadouri, portocale și alte daruri, care au bucurat inimile a zeci de copii nevoiași proveniți din familii și comunități sărace. Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor jertfa, care a născut bucuria de a dărui și de a primi, iar Hristos, Domnul nostru, Care „S-a făcut om ca pe om să-l facă Dumnezeu”, să le facă parte tuturor de sărbători binecuvântate, sănătate și pace sufletească!”, a menționat părintele ieromonah Macarie Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”.
În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2023-ianuarie 2024), se desfășoară un şir de activități social-filantropice, însoțite de mici spectacole de Crăciun, destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.
Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, Campania filantropică „De Crăciun devii mai bun!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.
Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate