Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:40, marți, 21 mai, 2024

Bucuria Învierii vestită celor aflați în dificultăți, singuratici și bolnavi, în cadrul Campaniei „Un dar pentru Înviere!”

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, în perioada lunilor aprilie-mai se desfășoară Campania de Paști pentru persoanele social-vulnerabile „Un dar pentru Înviere!”, organizată de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

În acest sens, cu prilejul Sărbătorilor de Paști au fost desfășurate mai multe acțiuni social-filantropice cu implicarea și susținerea unor parohii, centre și organizații sociale ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Astfel, Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău, coordonat de pr. ieromonah Macarie Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM în colaborare cu parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” din comuna Pîrlița, raionul Ungheni a organizat o nouă activitate social-filantropică pentru familiile aflate în nevoi din comunitate.

Actul generos și plin de dăruire a ajuns în casele sătenilor cu familiile numeroase și la cei în vârstă, care au primit haine pentru adulți, copii și nou-născuți. De asemenea, beneficiarii au fost încântați să primească păscuțe și dulciuri colectate în urma sărbătorilor pascale, creând astfel o atmosferă de celebrare a Învierii Domnului. Coordonarea și distribuirea acestor daruri au fost realizate cu dedicație de către protoiereul Vasile Gujea, alături de devotația voluntarilor locali.

Totodată, în cadrul proiectului „Dăruiește o haină – încălzește un suflet”, realizat de Comunitatea Religioasă Parohia cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina” din mun. Chișinău în colaborare cu Asociația Obștească „Femeile Virtuoase din R. Moldova”, cu implicarea și sprijinul Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, au fost oferite la 20 de familii articole vestimentare și cutii cu produse alimentare.

De asemenea, slujitorii și voluntarii Bisericii Ortodoxe din Moldova au oferit cu prilejul Praznicului Învierii Domnului la sute de familii social-vulnerabile și numeroase atât ajutor financiar, cât și pachete cu produse alimentare și igienice, tradiționalul cozonac și ouă roșii, haine, încălțăminte, jucării, precum și alte daruri pascale pentru a sărbători cu bucurie slăvita Înviere a Domnului.

Printre participanți menționăm: Asociația Tinerilor Ortodocși din s. Ulmu (ATOU), r. Ialoveni, Biserica „Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Cruglic, r. Criuleni, Biserica „Minunea Arhanghelului Mihail” din s. Sărătenii-Vechi, r. Telenești și Azilul pentru persoane în etate și cu dizabilități și Centrul de plasament temporar pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din aceeași localitate, precum și alte parohii și organizații cu caracter social-filantropic.

Biserica, prin slujitorii și instituțiile Ei social-misionare, îndeamnă ca, atât în perioada sărbătorilor pascale, cât și în afara lor, să fim mai buni și mai darnici, să oferim din puținul pe care îl avem și apropiaților noștri, atât cât putem, însă s-o facem din suflet curat și cu multă dăruire și dragoste, aducând un zâmbet și o rază de speranță pe chipul celor încercați de greutăți.

Creștinii sunt îndemnați să se implice, donând produse alimentare și igienice destinate familiilor numeroase, copiilor orfani și nevoiași sau oamenilor bătrâni și bolnavi aflați în grija Bisericii și ai altor instituții sociale de stat.

Campania filantropică se va desfășura până la sfârșitul lunii mai și în cadrul ei vor beneficia sute de familii social-dezavantajate de pachete cu produse alimentare și alte produse pentru necesitățile cotidiene.

Să aducem lumina și bucuria pascală prin darul nostru pe chipul celor mai triști ca noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate