Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:48, marți, 24 noiembrie, 2015

Biserica “Sf. Mucenic Victor” din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 și-a sărbătorit hramul

_DSC0809

Cu prilejul aniversării a unsprezece ani de când pe teritoriul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr.2 „Ștefan cel Mare” din Chișinău activează biserica cu hramul „Sf. Mc. Victor”, un grup de preoți militari compus din Prot. Mitr. Corneliu Doborgeanu, președintele Departamentului Relații cu Forțele Armate și Ministerul Justiției, Prot. Mitr. Vasile Panas, Prot. Mitr. Gheorghe Gavrilița, Prot. Mitr. Vitalie Bârlădeanu, Prot. Mitr. Veaceslav Hortolomei, Prot. Mitr. Valeriu Gâțu, Prot. Mitr. Dorin Rusu, Prot. Tudor Spătaru, Pr. Ioan Tudoreanu, Pr. Grigore Costin, Pr. Alexandru Gavrilița și Pr. Serghei Ivaneț au oficiat un serviciu divin praznical la care a participat efectivul Brigăzii în frunte cu dl Colonel Sergiu Șeremet.

Sfântul locaș s-a arătat a fi neîncăpător pentru  nenumărații ostași din efectiv, care au venit să celebreze creștinește această frumoasă sărbătoare, ascultând Sfânta Evanghelie și rugându-se pentru întărire trupească și sufletească.

După Liturghie, slujitorii Altarului i-au felicitat pe toți participanții la slujbă cu această frumoasă sărbătoare pentru Brigadă și i-au îndemnat pe militari și mai departe să vină cu aceiași dragoste la Sfânta Biserică pentru a primi hrană duhvnicească și îndrumare pentru a servi Patria cu devotament și frică de Dumnezeu

La final, preoții au săvârști un Tedeum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu și pentru sănătatea trupească și sufletească a militarilor.