Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:29, vineri, 30 iunie, 2023

Biserica din lemn ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vorniceni – în curând în ,,straie noi”

În satul Vorniceni, raionul Strășeni a avut loc evenimentul de lansare a lucrărilor de restaurare a monumentului istoric Biserica din lemn ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Cu suportul financiar și tehnic a Consiliului raional Strășeni a fost lansată etapa de restaurare, a fost predat antreprenorului Proiectul de execuție, Autorizația de construire și Avizul de începere a lucrărilor.

Evenimentul a fost binecuvântat de ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, iar slujba a fost oficiată de către PC Arhimandrit Filaret Cuzmin, Starețul Sfintei Mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana și Protopop al raionului Strășeni, împreună cu Protoiereul Alexandru Gavrilița, parohul bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din s. Vorniceni, r. Strășeni.

Biserica de lemn din satul Vorniceni este o realizarea arhitecturală valoroasă, o adevărată capodoperă, care întrepătrunde elemente ale tradiției ecleziastice ortodoxe cu tradiția locală, iar restaurarea este un act de salvare a tezaurului spiritual al poporului nostru.

Sursa: Consiliul Raional Strășeni Oficial